måndag 21 oktober 2013

Omställning inte alltid lätt att förstå....

För en tjej på fyra år är det nog inte alltid roligt att ha föräldrar som försöker ställa om familjens liv till en mer hållbar livsstil.
 För några veckor sedan följde jag och tjejerna med min sambo ner till Stockholm då han skulle ner på kurs. Det enda vi shoppade var lite tyg och en limpistol, vi var inte där för att shoppa utan för att se slottet som en riktig prinsessa har bott i. För tjejerna var det mycket mer spännande än att handla men vi gick in i en affär till nämligen Desigual, både jag och min fyraåring älskar deras kläder eftersom de är så färgstarka och lite annorlunda. Alde gick omkring och kände försiktigt på kläderna och sa "Åhhh mamma en sån här önskar jag mig" till många av kläderna på barnavdelningen. Hon var helt tagen av kläderna och trots att hon bara är fyra har hon accepterat att vi inte kan handla bara för att vi vill ha, av flera olika anledningar. Men även om hon har accepterat och förstår på något plan varför, så ser man den längtan hon hade i sina ögon och som mamma vill man ju ge sina barn de de önskar ibland!!! 
Speciellt då de inte ber om det utan säger förstående att jag önskar mig.......

Så nu har jag i tre dagar försökt göra en klänning som påminner lite om de hon såg i affären av de tyger vi hade hemma. Den är långt ifrån perfekt och lite sned men för att vara nybörjare på att sy och utan något riktigt mönster tycker jag att den blev ok. När Alde såg den bubblade hon av lycka trots dess brister och det gjorde mig tårögd.
Underbara, underbara unge det värmer hjärtat att se dig så lycklig:).

Försökte göra klänningen  lite extra personlig genom att brodera in lite uppmuntran till min ängel.
Jag klarar av precis ALLT jag vill.

Alde önskade sig några hästar på klänningen så vi la till några sådana med;).
1 kommentar: