lördag 21 september 2013

Höstskörd

Idag var det dags att skörda vår vintersquash då det varnas för minusgrader. Vi har inte längre något köksbord, för det är helt invaderat med squash och pumpa. Så nu är det bara att elda på i spisen några dagar då de vill ha minst 25 grader de första dygnen för att skalen ska hårdna. Sedan kan vi förvara dem i rumstemperatur och mumsa hela vintern lång.

Då vi ändå har det varmt och gott i köket så passar vi på att torka lite lök och chili. Har aldrig gjort det förut så vi får se hur det går. Det stod i alla fall i trädgårdsboken att man kunde hänga hela chiliplantan upp och ner för att torka den och eftersom denna ändå var så ful testar vi med den. De andra ska vi plantera om och se om de vill fortsätta växa inomhus. Vi var lite sena med att skörda vår lök så alla hade inte blast kvar så dessa får testtorkas på tidningar på golvet. Har även skördat ännu en omgång med tomater, denna gång 7kg. Snart har vi nog krossade tomater så det räcker hela vintern. Sammanlagt har vi nästan skördat 25 kg tomater, sedan har nog tjejerna mumsat i sig några kilo då de spenderar en del tid ute med att mumsa i sig grönsaker. Känns så härligt att kunna ha egenodlad mat och som extra bonus har vi fått grönsaksätande barn:)! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar