onsdag 19 juni 2013

Växthusdjungeln

Mina egenuppdrivna tomatplantor såg så ynkliga ut då jag planterade ut dem i växthuset. De hade nog inte fått den omsorg de förtjänade under våren men det blir så ibland då orken tryter på grund av smärtan. Trots detta börjar det närmast likna en djungel inne i vårt växthus och små tomater börjar skymta så jag gissar att de trivs.
Vår växthus djungel
Den lilla djungelgurkan börjar även stoltsera med pyttesmå söta gurkor.

Djungelgurka
Utanför växthuset har äntligen broccolin, vitkålen, blomkålen och brysselkålen äntligen fått komma ut och fått alldeles egna små tält som skydd mot kålfjärillen. Tälten har jag gjort av Ikeas nätgardiner som kostade 39kr per par vilket blev betydligt billigare än att köpa myggnät på rulle!!!

Kåltält
 Igår åt vi även den första salladen från trädgården och det smakar verkligen så mycket bättre då man får plocka den själv och tjejerna mumsar glatt i sig den prickiga salladen då den kommer från trädgården. Kommer den från affären däremot så blir det stopp för sallad;).

Sallad, spenat och rädisor samt ett par vitlökar som har övervintrat.
Snart är det även dags för smaskiga jordgubbar och smultron
                                             

En hel drös jordgubbskartar

De verkar gilla gräsklippsgödslingen för efter den tog det riktig fart.
Snart mogna smultron

Den första ärtan som nått upp till tältet

Gjorde ett litet experiment i våras med att så lite squash direkt ute under ett litet tält för att jämföra med de jag försådde inne och resultatet är att de ute är nästa fyrdubbelt så stora som de inne. Har dock haft turen att det inte varit några frostnätter så jag skulle nog inte våga att bara så ute men kommer definitivt att göra det igen parallelt med att förså inne. Dessa behöver dock komma ut snarast men vi har inte orkat fixa landet till dem ännu.  Vi gör så gott vi kan och de som överlever överlever;).


Det förra experimentet med att så snuttarna av salladslök växer på det med.

Salladslök
I förrgår var jag äntligen ner till Stockholm på min magnetröntgen. Jag gick resten av dagen och strosade omkring men jag var endast in i en enda klädaffär och det var för att få inspiration till nya syprojekt. Skönt och befriande att inte stressa omkring för att shoppa!!! Hade nog inte hänt innan vår lista. 
Är kanske lite tantstämpel på att hellre gå i tyg och garnaffärer än klädaffärer men jag gör det med stolthet för jag älskar att handarbeta ;)!!!!!!
Trots att jag lyckades hålla mig ganska ok då jag var i Stockholm måste jag erkänna att vi inte vart särskillt bra på att inte shoppa den senaste tiden. Fattar inte varför det ska vara så svårt att låta bli? 
Märker att det blir svårare då jag har mer ont och mindre ork, nästa som om man tröstshoppar med det lindrar inte värken så jag måste komma på en strategi för att förhindra detta. 
Den senaste shoppingen har dock gett mig mycket nöje och en välbehövd distraktion från värken och det kändes lyxigt och enkelt att sy från metervara istället för att försöka passa in mönster på gamla kläder. Av de två stuvbitarna jag köpte på Ohlssons tyger i Stockholm blev det en byxdress som även kan användas som harembyxa om man knäpper bort axelbanden. Älskar det Hippieinspirerade mönstret och färgerna, tilltalar den inneboende Hippien i mig;)!!!
Av den andra stuvbiten blev det en liten bolero som faktiskt är till mig själv :)!!!!Jag har även sytt en jacka av ett ärvt tyg och lite överblivna rester. Jag älskar verkligen att skapa egna kläder så mycket roligare än att gå och köpa dem i affären:)!!!Ha en skön dag och njut av nuet!!!!
2 kommentarer:

  1. Va roligt att det växer bra hos er :) Snart kan jag börja beställa kläder av dig istället för att köpa det jag behöver...

    SvaraRadera
  2. Skulle vara lite nervös att sy åt andra men över jag lite till så kanske;). Man ska aldrig säga aldrig!!!!!

    SvaraRadera