tisdag 2 april 2013

Kär:)

Ja visst är jag kär i både min sambo och mina barn men i helgen har jag även skaffat mig en ny kärlek, 
min elcykel;)!!!!!!
Innan mina graviditeter var jag en aktiv person som älskade att motionera men efter att jag fått mitt första barn så bestämde sig mina muskler av någon underlig anledning för att inte tåla påfrestningar. Varför, har jag frågat mig miljoner gånger men har inget svar på det ännu. 
Det gick väl ganska bra medan jag var hemma och mammaledig men när jag började arbeta så gick det långsamt utför. Förra sommaren försökte jag cykla de ynka 5km in till samhället och dagen efter var det som om någon hade stått med ett baseballträ och slagit sönder alla mina muskler i benen och jag hade svårt att stödja på dem i en vecka. Nu i vinter klarar jag inte ens av att gå en kilometer utan att få samma känsla. 
Visst är det fysiskt jobbigt men det är mycket jobbigare mentalt!!!
Men nu har jag lyckats överlista mina envisa muskler, de hade ingen aning om att jag var mer envis än dem;). Med hjälp av min underbara elcykel kan jag nu cykla nästan hur långt som helst så muskler ni kan ta och dra något gammalt över er för nu är jag på banan igen :)!!!!! 
Det går inte beskriva känslan av ofantlig lycka då man äntligen kan vara ute och röra på sig som en normal människa igen, att man kan få känna igen sitt gamla jag är ovärderligt. 
Min elcykel fungerar så att den assisterar då man trampar, jag måste hela tiden trampa men jag behöver inte ta i. Det är som att cykla på en motionscykel utan motstånd. Eftersom jag hela tiden måste trampa får jag igång blodcirkulationen även om jag inte får lika mycket motion som på en vanlig cykel men som sagt en vanlig cykel är inte ett alternativ för mig för närvarande. 
Så om ni känner någon som har liknande problem som mig rekommendera dem att testa en elcykel!!!!!
Sedan är det ett plus att istället för att behöva använda bilen kan jag göra en liten miljögärning och använda cykeln istället. För att citera en av mina vänner så finns det inga miljöbilar och det är underbart att kunna byta bilen mot cykeln så ofta det bara går. Nu fattas det bara lite solceller så skulle jag vara ännu nöjdare:).
Så ni som bor i Ovanåker kommer nog se mig och min gröna fara ute på vägarna en hel del i framtiden:)!!!!!

4 kommentarer:

 1. Åhå! Detta låter ju toppen, med elcykeln!
  Läste en annan grej här hos dig som jag blev nyfiken på, och det är det där med din symaskin som du fixat med.
  Kan du lägga ut länk på vart du hittade beskrivningen?
  Jag har googlat och hittat en del, men inte till den sidan du skrev om. Så jag vore tackasma för hjälp.
  Jag har köpt ny symaskin och overlock, men har min gamla billiga maskin kvar. Tänkte om jag kanske kunde får odning på den så kunde dottern få den i 10-års present :)
  Myckte trevlig blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du gillar min blogg, ska kolla in din i helgen då jag har lite mer tid:).
  Jag hittade en artikel på pinterest som handlade om över och undertrådsspänning och förstod utifrån den äntligen att båda trådarna måste flyta lika lätt eller trögt. så jag började följa trådarna för att se vart det kärvade eller gick för lätt för att se om det gick att justera. Såg inte så bra och började då skruva isär maskinen för att få bättre sikt. Var noga med att lägga det jag skruvade bort metodiskt så jag skulle komma ihåg exakt vart de skulle sitta. Då höljet var borta hitta man massor med damm och beläggningar som jag tog bort och det var ganska enkelt att se vart det behövde smörjas. Tyvärr hade jag inget fett hemma men det får bli nästa gång.
  Länken är denna
  http://www.threadsmagazine.com/item/4302/understanding-thread-tension
  Lycka till:)!!!!

  SvaraRadera
 3. Åhh va jag också önskar mig en el-cykel nu!! Skulle vara suveränt att få komma ut och cykla igen..har fibromyalgi och ständig värk så det skulle vara perfekt för mig också tror jag.. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ahhh....nu har jag försökt svara tre gånger på din kommentar Sanna och det bara försvinner. Jag har ingen diagnos men jag har lite samma symptom som fibromyalgi med denna konstanta värk och belastningskänsliga muskler, så jag gissar att även du nog skulle njuta av en elcykel;). Det går verkligen inte att beskriva lyckan av att få vara lite av sitt gamla jag igen och känna att man kan vara ute och röra på sig utan att bli sängliggande efteråt:)!!!!

   Radera