tisdag 23 april 2013

Bibliotek en lösning för framtiden?

Jag har alltid älskat biblioteket, till stor del för att jag älskar böcker men även för att jag gillar verkligen principen att alla inte behöver ha allting utan att man kan turas om att låna de böcker man är intresserade av.
De senaste åren, i takt med mitt ökade miljöintresse och min insikt i vilken negativ effekt vår konsumtion har på vår planets framtid, har jag drömt om ett klädbibliotek.
Jag tittar ofta i min garderob och ser att så många av mina kläder av olika anledningar nästan aldrig används. Vissa är för små men man drömmer om att kunna ha dem en dag i framtiden ;), vissa var impulsköp ja listan av anledningar kan bli ganska lång.
Tänk om man bara sparade sina favoritkläder som man använder ofta och de andra lämnade man till klädbiblioteket. Om vi var många som gjorde samma sak skulle ju utbudet bli ganska stort både i fråga om storlekar och smak. Sedan då man kände att man tröttnat på sina favoritkläder så kunde man bege sig till biblioteket och låna sig något nytt som man får ha typ en månad och innan man lämnar tillbaka det så tvättar man det. 
Det här vore väl någonting för vår lilla kommun;)! 
Varför inte ha ett för verktyg också, bara fantasin sätter gränser:)!!!

2 kommentarer:

 1. Vilken bra idé. Det skulle ju vara perfekt för såna som mig som tycker att det är både svårt och rätt tråkigt att handla kläder.

  EvaHill...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst vore det trevligt:)! Bra även för en sådan som mig som slits mellan lusten att shoppa och vetskapen om vad vår konsumtion gör med vår planet;).

   Radera