måndag 1 april 2013

Växters magi

Okej det kanske låter lite naivt men jag tycker på många sätt att växter är magiska, ok jag förstår hela processen från frö till planta men slutar aldrig att fascineras av det! 
En vis spirituell person sa en gång till mig att jag har en häxa inuti mig. Ok jag vet att många personer  som känner mig kommer att le när det läser detta eftersom de vet att jag har ett hett temperament;) men det var inte det han syftade på, i alla fall inte just då;). Utan mer att det finns en inre styrka som jag inte bejakar. Vad kan det betyda? Jag vet inte men hoppas lära mig det i framtiden. För närvarande känns det dock som att jag kommer närmre mitt sanna jag då jag är i naturen eller planterar våra frön. Vad vet jag att vara häxa kanske är att sträva efter att leva i harmoni med naturen istället för att försöka styra den. Jag är långt ifrån där men det är dit jag strävar, det är många invanda beteenden som måste förändras och jag märker att detta inte sker över en natt;) men det är väl därför det kallas en resa. 
Vi har i alla fall inte inhandlat något denna vecka:)!!
Vi har inte heller något att rapportera på utlistan då mina hemlisar fortfarande inte är riktigt färdig tillverkade.
Så vi står fortfarande kvar på 
+14.

Det är lite högre än jag skulle önska men det är vad det är. Det känns i alla fall som lite plåster på såren att våra frön växer och frodas så de förhoppningsvis kommer att ge oss mycket gott i sommar som inte har transporterats för långt, besprutats eller konstgödslats:)!!
Idag var det dags att plantera om våra långa gängliga tomatplantor och helt plötsligt blev de superkorta igen;) då nästan hela stammen är under jorden och förhoppningsvis kommer skjuta ut nya starka rötter:)!!! Alde och Tuva gillade att gräva i jordsäcken med händerna och hjälpa till att fylla krukorna men roligast är alltid att vattna. Det är något magiskt även med vatten och med barn;), har inte träffat på många barn som inte älskar att leka med vatten. Auberginen, paprikan och chilin växer också ganska bra, så härligt att gå in där på kvällen och höra hur tjejerna tycker att det är häftigt att de växer så fort. Helt klart bästa sättet att få barn att äta grönsaker. Förra sommaren fick vi dem att äta sallad som de aldrig gjort förut men då man fick plocka den i landet och den var röd då gick det bra!
En annan sak som fascinerar mig är pelargoner. Det var första gången denna vinter som jag tog in dem och hängde dem uppe i vårt grovkök, där har de hängt nästan utan något vatten och vips nu på våren då man tar bort det vissna och börjar vattna dem så växer dem igen. Varför har jag inte fattat detta förut, finns ingen anledning att köpa nya varje år :). Tänk vilken himla tur att man lär så länge man lever och tänk vad kloka våra pensionärer måste vara!!! Jag som inte har några mor eller farföräldrar kvar i livet kanske skulle bege mig till något ålderdomshem och se om det är någon vänlig pensionär som vill dela med sig av sina kunskaper?! Nej nu är det sovdags. Ha en fortsatt underbar kväll!!


Våra tomatplantor

Aubergine och några chili och paprika i bakgrunden

Pelargonerna

1 kommentar:

  1. Växter är verkligen magiska. De skänker oss lugn och harmoni :) Ren lycka att se dem växa...

    SvaraRadera