lördag 16 april 2011

Starten på en underbar dag.

Äntligen helg efter en hektisk vecka och den startar med en stor sol och tio grader varmt redan klockan sju på morgonen. Kan man bli annat än glad?!?!?!?

Dagens stora val är om Alde och jag ska följa med på babysimmet eller om vi ska gå på kulturlördag i Bollnäs och så lite frön och plantera lite växter. Hmmmm......vi får fundera lite till. 

Igår var jag och Alde sysselsatta hela dagen med att måla och pyssla med det vi hittade i våra skåp. 
Vi målade några av de miljoner barnmatsburkar vi har stående i skåpet. Några måste vi spara så vi kan laga hemmagjord barnmat men resten ska nu komma till annan användning. 
Som sagt först målade vi dem och medans de torkade klädde vi in en 5dl gräddförpackning med lite filttyg och vips hade vi en fin burk till Aldes pennor. När barnmatsburkarna torkat klippte vi fina etiketter ur gamla böcker som hade lämnats kvar i huset då vi köpte det. Sedan kom trälimmet fram och blandades med lite vatten, penslade baksidan av de blivande etiketterna och lät de suga åt sig i ett par sekunder. Sedan var det bara att placera dem där vi ville ha dem och måla hela burken med trälims blandningen, det blir lite som ett lack. Då var det dags för saker att torka ännu en gång och då passade vi på att göra fina blommor av tomma värmeljushållare som vi har hängt i fönstret i lekrummet.
Äntligen var burkarna nu torra för andra gången och vi valde ut fina band som vi limmade fast som en krans längst upp på burken och vips så hade vi fina burkar att ha hårspännen och tandborstar i på toaletten. Det blev mindre rörigt och vi hade haft skoj då tillverkade dem, så dubbel lycka :)!!
Alde ska ha bollar i sin burk säger hon så det blir väl till att leta väldigt små bollar ;)!!
Tyvärr inge bilder på våra verk men ska försöka fixa det i helgen. Så med detta ha nu en underbar helg mina vänner!!!

Ultimately, the decision to save the environment must come from the human heart. The key point is a call for genuine sense of universal responsibility that is based on love, compassion and clear awareness. 
-Dalai Lama

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar