tisdag 26 april 2011

Spontanitet är underbart!!!

Vilket fantastiskt avslut vi fick till vår påsk helg!!! Dagen började bra med en härlig promenad efter gamla landsvägen och kastade stenar i ån, som är Aldes favorit sysselsättning. Sedan var det meningen att vi skulle ta en tur till stallet men det ville inte vår bil tyvärr som vägrade starta. Efter lite koll kom vi nog fram till att det förhoppningsvis är batteriet. 
Som tur är står pappas pensionerade bil här hos oss så då det blev dags för lite middag bestämde vi oss för att njuta av vädret och grilla den uppe i Vinströmmarna.  Vi lyckades även få några bekanta att haka på, så vips hade vi en liten utflykt planerad.
Måste erkänna att det var lite nostalgi att vara där uppe, själv har jag nog inte vart där sedan gymnasiet och det är ju bra länge sedan (fast det behöver man kanske inte erkänna;)).
Maten smakade som vanligt fantastiskt då man intar den ute i naturen och barnen hade superskoj och sprang omkring som små tokar i skogen. Vi utforskade stammar som rasat men hittade tyvärr inga djur som bodde i stubben, skägglaven använde vi som riktigt skägg och sedan plockade vi med oss lite härlig grön mossa så vi kan bygga ett hem till älvorna i vår trädgård. 
Naturen är verkligen världens bästa lekplats, här tar du in saker med alla sinnen, du övar motoriken och inte minst din fantasi..........
Tänk om man kunde hitta en bra lokal och några likasinnade pedagoger och starta en egen naturförskola........ännu en liten dröm jag har och den skulle jag nog kunna förverkliga med. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.
Nu är det frukostdags för mina två tjejer så ha nu en underbar dag allihopa!

Only the development of compassion and understanding for others can bring us the tranquility and happiness we all seek.
Dalai Lama

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar