tisdag 14 september 2010

Vi behöver värna om varandra!!!

Läs mellan raderna!!!!

Jag sitter här och läser morgontidningen och i den har moderaterna en stor fin annons som skrämmer mig en hel del måste jag erkänna!!!!

Så här lyder den:
"Ett eget arbete är viktigt både för individen och för samhället.
I dagens Sverige bär allt för många människor på känslan av att inte komma till sin rätt. Fler i arbete innebär inte bara att fler människor känner sig sedda och behövda, utan även att vi kan trygga välfärden.
En ansvarsfull ekonomisk politik och fler i arbete gör att vi kan satsa på skolan, vården, rättsväsendet och omsorgen av våra äldre."

Jag hoppas innerligt att människor har förmågan att läsa lite mellan raderna och ifrågasätta det som står för att kanske få en bättre förklaring på vad de menar. De flesta som är arbetslösa vill och strävar efter att få ett arbete men det är ingen morot att bli straffad med högre skatt om du har oturen att bli arbetslös.
Gud förbjude om du blir sjuk, har nedsatt arbetsförmåga eller allra värst blir långtids sjukskriven då är det ditt fel, tillsammans med de arbetslösa, att det inte finns tillräckligt med pengar för att satsa på en bra skola, vården, rättsväsendet och omsorgen av våra äldre. Den pressen är verkligen något som gör att man blir frisk fortare eller hittar ett arbete snabbare, eller vad tror ni? Stärk människor som mår dåligt p.g.a. arbetslöshet eller sjukdom istället så att de har kraften att ta sig ur en situation de inte vill vara i.

Att det är tillåtet att ha den här människosynen och driva vårt land är skrämmande!!!! ALLA människor är lika värda oavsett vilka förutsättningar de besitter!!!!!
Här i Alfta har vi haft en helt enastående läkare som har inspirerat mig oerhört med sin fantastiska människosyn. I hans ögon var vi alla lika mycket värda och för att citera denna stora man Jern Hamberg:
"Varje människa ska bli sedd, trodd och bekräftad."
Världen skulle bli bättre om det fanns fler människor med denna inställning.
Tack för mig idag, kommer säkert tillbaka snart och ventilerar lite mer ;).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar